logo
Εύα Θεοδοσιάδου

Εύα Θεοδοσιάδου

evatheodosiadou.blogspot.gr


- Μα πώς; Ο έρωτας είναι ενθουσιασμός, αγωνία, ζωή. Έχεις τον άλλον στη σκέψη σου, λειτουργείς μέσα από αυτόν, λαχταράς να γνωρίσεις τα μυστικά του, τον κόσμο του...αγωνιάς για να τον κερδίσεις, να τον κατακτήσεις. Ο `
ίδιος` είναι ήδη κεκτημένος και πλέον αδιάφορος! Πολύ δεδομένος, χωρίς άλλες υποσχέσεις.


-Ναι...ερωτευμένοι με τον ίδιο άνθρωπο, όταν ο ίδιος δε μένει `ίδιος`. Αλλάζει..αλλάζεις και μαθαίνεις από την αρχή. Τότε μάλιστα..ξαναανακαλυπτεις και τότε ερωτεύεσαι από την αρχή!

-Μα,  ο δικός μου δεν αλλάζει. Μένει `ίδιος`!

-Για κοίτα καλά...μήπως τότε εσύ μένεις ίδιος και `ίδιο` τον βλέπεις;

-Όχι,  ΕΓΩ αλλάζω!

-Και πώς αλλάζοντας βλέπεις τα ίδια! Τι ακριβώς σε εσένα αλλάζει;

-Όλα τα άλλα εκτός από τον τρόπο που τον βλέπω.

-Τέλεια...και έτσι ακριβώς σκοτώνεις τον έρωτα με τον  `ίδιο άνθρωπο`.

...............................................................................................................................

-Δε σε αναγνωρίζω..

-...και καλά κάνεις...μπορείς λοιπόν να με γνωρίσεις από την αρχή...

-Κουράστηκα...

-Ευτυχώς...γιατί έτσι, σίγουρα δε βαρέθηκες, ίσως μάλιστα να καρδιοχτυπάς!

-...Και αν δεν τα καταφέρουμε αυτήν τη φορά;....

-Θα πληγωθούμε

-Ωχ!

-Αμ...έρωτες μου ήθελες!!!!


Εύα Θεοδοσιάδου
ψυχολόγος
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 10:15

Τι πενθούμε στο πένθος;


Η οριοθέτηση στα παιδιά είναι ίσως το πιο συχνό θέμα προβληματισμού για το οποίο θα καταφύγουν οι γονείς στην αναζήτηση βοήθειας από τον ειδικό, μέσα από τη συμβουλευτική γραμμή την οποία θα επιδιώξουν από αυτόν.Πόσο στερεότυπη είναι η φράση 'κερδίζω την εμπιστοσύνη'! Σε σημείο που ίσως η λέξη 'κερδίζω' γίνεται αυτονόητος συνειρμός δίπλα στη λέξη 'εμπιστοσύνη' . Κι όμως για τις σχέσεις μας είναι πολύ πιο βοηθητικό όταν η εμπιστοσύνη χαρίζεται αντί να κερδίζεται.

 

Οι εύκολοι τρόποι για το γονιό  σπάνια είναι και οι σωστοί όπως και οι εύκολες συμπεριφορές του παιδιού, σπάνια είναι και οι πιο 'υγιείς'. 

Όλοι μας λίγο πολύ αναρωτιόμαστε συχνά κατά πόσο βοηθητικός μας ήταν ο άλλος που επιλέξαμε να μοιραστούμε το πρόβλημα μας. Ή και πόσο βοηθητικοί υπήρξαμε στον άλλον που κατέφυγε σε εμάς για να μοιραστεί το πρόβλημά του. Είτε αυτό έχει να κάνει με μια συντροφική σχέση, είτε φιλική είτε και γονεϊκή.
Πώς βοηθούμε τον άλλον, χωρίς να τον καθοδηγούμε; Πώς μέσα από την κουβέντα μαζί του ενεργοποιούμε το δικό του δυναμικό ώστε να επιλύσει τα προβλήματά του; Πώς γινόμαστε ενεργητικοί απλά ακούγοντας;!

Το "γίγνεσθαι" εγκαινιάζει διήμερο workshop που αφορά στη δεξιότητα επικοινωνίας της ενεργητικής ακρόασης. Στο workshop θα εξασκηθούμε μέσα από βιωματικές ασκήσεις στη χρήση της ενεργητικής ακρόασης. Η ενεργητική ακρόαση είναι μια δεξιότητα επικοινωνίας, απαραίτητη για τον ψυχοθεραπευτή και σύμβουλο, που οδηγεί στην ανάδειξη του συναισθήματος και στην ενεργοποίησή του δυναμικού του άλλου, αλλά και μια δεξιότητα πολύτιμη για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς προάγει την ενσυναίσθηση και την κατανόηση του άλλου.
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 10:34

Αλλαγή χώρου σεμιναρίου!

Προσοχή! Ο χώρος υλοποίησης του αυριανού διήμερου σεμιναρίου 'Μοντέλα Ψυχοθεραπείας- Μια πρώτη γνωριμία' άλλαξε.

Μεταφέρθηκε από την έδρα του 'γίγνεσθαι' στο Ι.Δ.Ε.Α.Α Προξένου Κορομηλά 51. Είναι στο ίδιο ύψος του 'γίγνεσθαι', ο πρώτος παράλληλος δρόμος στη Μητροπόλεως κάτω προς την παραλία.

Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό με έναρξη Σάββατο 10:00. Οτιδήποτε χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας (6947040929)!
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 07:51

Νέοι κύκλοι συναντήσεων

Νέοι κύκλοι συναντήσεων ομάδων γονέων και αυτογνωσίας ξεκινάνε μέσα στο Μάιο και θα είναι οι τελευταίες πριν το καλοκαίρι! Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες που ξεκινάνε είναι:

Επικοινωνώ με το Παιδί μου Κάθε Πέμπτη 11:30-13:30 (έναρξη 23/5) για 5 εβδομάδες. Κόστος:70 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων

Οριοθετώ το Παιδί μου Κάθε Πέμπτη 16:00-18:00 (έναρξη 23/5) για 5 εβδομάδες. Κόστος:70 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων

Ομάδα Αυτογνωσίας Κάθε Τρίτη 9:30-11:30 (έναρξη 21/5) για 7 εβδομάδες. Κόστος 90 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων.

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 05:36

Σεμινάριο στις 18-19 Μαΐου

Το κέντρο ‘γίγνεσθαι’ με χαρά ανακοινώνει την οργάνωση σεμιναρίου με τίτλο "Μοντέλα Ψυχοθεραπείας- Μια πρώτη γνωριμία". Ημερομηνία διεξαγωγής Σαβ/κο 18-19 Μαΐου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους σχολών Ψυχολογίας και άλλων ανθρωπιστικών σπουδών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική γνωριμία με μοντέλα ψυχοθεραπείας τεσσάρων διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων (Συστημικής, Γνωστικής Συμπεριφορικής, Gestalt, Αφηγηματικής).
Σελίδα 1 από 2