logo
Τα νέα μας

Τα νέα μας (11)

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 12:31

ΝΕΟ Βιωματικό Σεμινάριο στη ΝΗΣΙΔΑ

Γράφτηκε από την

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού 'ΝΗΣΙΔΑ' στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επιστημονικών συνεργασιών του, διοργανώνει το 2ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:

«Η YOGA ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Αν εργάζεσαι με παιδιά και εφήβους και αναζητάς νέους τρόπους να επικοινωνήσεις και να συνδεθείς μαζί τους, σε προσκαλούμε να γνωρίσεις τη Yoga! Θα εκπλαγείς από το πόσες εφαρμογές έχει στην εκπαίδευση και πόσα οφέλη έχει για τα παιδιά! 

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα. Επίσης, θα αναλύσουμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά να εκτονώσουν τα δύσκολα συναισθήματα και να επικοινωνήσουν το πώς νιώθουν.

Το σεμινάριο θα γίνει με βιωματικό τρόπο! Αυτό σημαίνει πως θα βιώσουμε εμείς πρώτα όλες τις τεχνικές και τις ασκήσεις που προτείνονται και θα «αισθανθούμε» τα οφέλη τους!

Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικής yoga σε μία ομάδα παιδιών!

Κλείσε έγκαιρα τη θέση σου!

Tο Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειρουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, γυμναστές/τριες, καθώς και σε φοιτητές/τριες Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Θα παρουσιαστούν τρόποι με τους οποίους ένας επαγγελματίας που εργάζεται με παιδιά μπορεί να ενσωματώσει τεχνικές της yoga και του mindfulness στο παιδαγωγικό του έργο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

                                                        ✿                      ✿                        ✿                       ✿                      ✿                     ✿

Ημερομηνίες: Τρίτη 23/8/2022 και Τετάρτη 24/8/2022

Ώρες σεμιναρίου: 18.00- 21:00 και 10.00-13.00

Χώρος: "ΝΗΣΙΔΑ" Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού, Προξ. Κορομηλά 58, Θεσσαλονίκη

Κόστος συμμετοχής: Επαγγελματίες 60€   (50€ για εγγραφή εως 19/8)
                                  Φοιτητές 35€   (25€ για εγγραφή εως 19/8)

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 6939 410077

 

Συντονίστρια σεμιναρίου:

Κατερίνα Κωνσταντίνου, Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική και Σχολική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεύτρια NDI, Πιστοποιημένη δασκάλα Εκπαιδευτικής Yoga από το Ιταλικό Υπουργείο ΠαιδείαςΤο ψυχόδραμα στη Νησίδα!

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού 'Νησίδα' στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επιστημονικών συνεργασιών της, οργανώνει  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:

'Οι μινιατούρες στην ψυχοθεραπεία'

Μικροσκοπικές φιγούρες και αντικείμενα, που δείχνουν να προορίζονται για παιδιά αλλά και για ενήλικες, που νιώθουν ακόμη τον ενθουσιασμό ενός παιδιού.
Οι μινιατούρες αποκτούν φωνή και αφήνουν χώρο για δράση στο πλαίσιο μιας ατομικής, ζευγαρικής ή ομαδικής συνεδρίας. 
Μικρόκοσμος στον οποίο παρεμβαίνει ο θεραπευόμενος όπως θέλει και με τη βοήθεια του θεραπευτή επιχειρεί αλλαγές, τις οποίες βλέπει και μπορεί να διορθώσει ανά πάσα στιγμή.
Πώς μπορούν, όμως, να αξιοποιηθούν οι μινιατούρες σε μια συνεδρία ή πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαγνωστικούς λόγους;
Σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν τρόποι, με τους οποίους μπορεί ένας θεραπευτής να ενσωματώσει τις μινιατούρες στο κλινικό του έργο. 
Απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές Ψυχολογίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δράση.

 

Ημερομηνία: Σάββατο 23/5/15
Ώρες σεμιναρίου: 10 π.μ- 18:00 μ.μ
Εισηγήτρια: Νέλη Βυζαντιάδου
Χώρος: Κέντρο Νησίδα (www.nisida.gr), Τσιμισκή 128, Θεσσαλονίκη
Κόστος συμμετοχής:35 ευρώ- 25 ευρώ για φοιτητές
Εγγραφές: έως 20/5/15
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310245524 (Εύα Θεοδοσιάδου)

Συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου

 

Συντονίστρια σεμιναρίου: Νέλη Βυζαντιάδου – Παρίντα, πιστοποιημένη, από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχοδραματιστών, θεραπεύτρια, επόπτρια & εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος (μέλος British Psychodrama Association & International Association of Group Psychotherapy) 
Συστημική σύμβουλος ζεύγους

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 10:09

Νέα ομάδα γονέων ξεκινάει!

Γράφτηκε από τον
....σε κύκλο 4 συναντήσεων με θέμα 'Οριοθετώ το Παιδί μου' ! Κάθε Τρίτη 18:00-20:00!

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 12:43

Νέα ομάδα γονέων ξεκινάει!

Γράφτηκε από τον
Ο κύκλος με θέμα 'Επικοινωνώ με το Παιδί μου' στοχεύει στην ενίσχυση της σχέσης μας με το παιδί μέσα από τη βελτίωση της επικοινωνίας μας μαζί του. 
Οι συναντήσεις του κύκλου αυτού θα γίνονται κάθε Τρίτη 18:00- 20:00 για έναν μήνα.
Δηλώστε συμμετοχές στο 2310245524. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε http://www.nisida.gr/index.php/omades-goneon/epikoinono-me-to-paidi-mou
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 06:10

Ψυχοθεραπευτικές δεξιότητες - Workshop

Γράφτηκε από την
Πώς βοηθούμε τον άλλον, χωρίς να τον καθοδηγούμε; Πώς μέσα από την κουβέντα μαζί του ενεργοποιούμε το δικό του δυναμικό ώστε να επιλύσει τα προβλήματά του; Πώς γινόμαστε ενεργητικοί απλά ακούγοντας;!

Το "γίγνεσθαι" εγκαινιάζει διήμερο workshop που αφορά στη δεξιότητα επικοινωνίας της ενεργητικής ακρόασης. Στο workshop θα εξασκηθούμε μέσα από βιωματικές ασκήσεις στη χρήση της ενεργητικής ακρόασης. Η ενεργητική ακρόαση είναι μια δεξιότητα επικοινωνίας, απαραίτητη για τον ψυχοθεραπευτή και σύμβουλο, που οδηγεί στην ανάδειξη του συναισθήματος και στην ενεργοποίησή του δυναμικού του άλλου, αλλά και μια δεξιότητα πολύτιμη για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς προάγει την ενσυναίσθηση και την κατανόηση του άλλου.
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 10:34

Αλλαγή χώρου σεμιναρίου!

Γράφτηκε από την
Προσοχή! Ο χώρος υλοποίησης του αυριανού διήμερου σεμιναρίου 'Μοντέλα Ψυχοθεραπείας- Μια πρώτη γνωριμία' άλλαξε.

Μεταφέρθηκε από την έδρα του 'γίγνεσθαι' στο Ι.Δ.Ε.Α.Α Προξένου Κορομηλά 51. Είναι στο ίδιο ύψος του 'γίγνεσθαι', ο πρώτος παράλληλος δρόμος στη Μητροπόλεως κάτω προς την παραλία.

Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό με έναρξη Σάββατο 10:00. Οτιδήποτε χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας (6947040929)!
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 07:51

Νέοι κύκλοι συναντήσεων

Γράφτηκε από την

Νέοι κύκλοι συναντήσεων ομάδων γονέων και αυτογνωσίας ξεκινάνε μέσα στο Μάιο και θα είναι οι τελευταίες πριν το καλοκαίρι! Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες που ξεκινάνε είναι:

Επικοινωνώ με το Παιδί μου Κάθε Πέμπτη 11:30-13:30 (έναρξη 23/5) για 5 εβδομάδες. Κόστος:70 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων

Οριοθετώ το Παιδί μου Κάθε Πέμπτη 16:00-18:00 (έναρξη 23/5) για 5 εβδομάδες. Κόστος:70 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων

Ομάδα Αυτογνωσίας Κάθε Τρίτη 9:30-11:30 (έναρξη 21/5) για 7 εβδομάδες. Κόστος 90 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων.

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 05:36

Σεμινάριο στις 18-19 Μαΐου

Γράφτηκε από την
Το κέντρο ‘γίγνεσθαι’ με χαρά ανακοινώνει την οργάνωση σεμιναρίου με τίτλο "Μοντέλα Ψυχοθεραπείας- Μια πρώτη γνωριμία". Ημερομηνία διεξαγωγής Σαβ/κο 18-19 Μαΐου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους σχολών Ψυχολογίας και άλλων ανθρωπιστικών σπουδών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική γνωριμία με μοντέλα ψυχοθεραπείας τεσσάρων διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων (Συστημικής, Γνωστικής Συμπεριφορικής, Gestalt, Αφηγηματικής).
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 15:44

Ομιλία

Γράφτηκε από την
Το Γίγνεσθαι με τη στήριξη του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης οργανώνουν ομιλία για τους γονείς του 43ου Δημοτικού σχολείου, με θέμα: "Καθημερινές κρίσεις- απλές λύσεις: καθημερινά προβλήματα συμπεριφοράς και τρόποι αντιμετώπισης μέσα στην οικογένεια".

Tην Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 18:00 στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Ομιλήτριες : Σοφία Κούδα, ψυχολόγος και Αννέτα Κιόση, ψυχολόγος
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 10:39

Νέα ομάδα γονέων

Γράφτηκε από την
Νέα ομάδα γονέων "Επικοινωνώ με το παιδί μου". Ξεκινάει στις 9/5. 

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη 9:30-11:30 για πέντε εβδομάδες. Συντονίζει η Σοφία Κούδα

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 2310245524.