logo
Η ομάδα ψυχολόγων στη ‘Νησίδα’ πιστεύουμε ότι η σκέψη μας, το συναίσθημά μας, ο χαρακτήρας μας, η συμπεριφορά μας και η ζωή μας ολόκληρη δεν ‘είναι’, ‘γίνεται’, διαμορφώνεται, εξελίσσεται, αλλάζει. Για το λόγο αυτό και η προσπάθεια για αλλαγή ποτέ δεν είναι μάταιη.

Παράλληλα πιστεύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις και στην δύναμη που έχουν αυτές στην προσωπική μας πορεία. Θεωρούμε την οικογένεια πυρήνα αυτού που ‘γινόμαστε’  καθώς εκεί μέσα εντοπίζονται οι πρώτες σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας.

Μέσα από αυτές τις αξίες  και πεποιθήσεις μας συνεργαστήκαμε και πλαισιώσαμε με πολύ κόπο και μεράκι το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού ‘γίγνεσθαι’.

Απευθυνόμαστε στο παιδί, τον έφηβο, τον γονιό, το ζευγάρι, την οικογένεια αλλά και το άτομο έξω από τις οικογενειακές του σχέσεις που αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογική- συναισθηματική δυσκολία ή δυσκολεύεται στις σχέσεις του με τους άλλους και είναι αποφασισμένο να  προκαλέσει μια αλλαγή σ’ αυτό. Είμαστε μια ομάδα ψυχολόγων που δραστηριοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν ολόκληρη την οικογένεια.

Σ’ ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, με σεβασμό και υπευθυνότητα στη δεοντολογία του επαγγέλματος μας, προσπαθούμε να συμβάλουμε στην προσπάθειά σας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών σας, είτε αυτό έχει να κάνει με το παιδί, την οικογένεια αλλά και την προσωπική σας ανάπτυξη.
Η ομάδα ψυχολόγων του Κέντρου ‘Νησίδα’ διαθέτει πολυφωνία. Τα μέλη της διαφοροποιούνται ως προς της εκπαίδευση και κλινική τους εμπειρία παρέχοντας τη δυνατότητα να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα ευρύ πεδίο αναγκών σας. Τα μέλη μας διαθέτουν εκπαίδευση και εμπειρία σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές διαφόρων προσεγγίσεων (συστημικής, γνωστικοσυμπεριφοριστικής, ομαδικής ψυχοθεραπείας) και σε παιδική συμπτωματολογία κοινωνικού, αναπτυξιακού και σχολικού φάσματος (αυτισμός, σύνδρομο Asperger μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής, κοινωνικές δεξιότητες κλ.π).

evatheodosiadou.blogspot.gr

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2003 (αριθμός αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου 24/16229). Το ενδιαφέρον μου ήταν κυρίως στις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό με οδήγησε σε τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης που είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A). Έκτοτε, ανανεώνω διαρκώς τις  γνώσεις και ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια, ημερίδες και ομάδες εποπτείας που προάγουν κυρίως τη συστημική σκέψη.
 
Δουλεύω ιδιωτικά από το 2007  κυρίως με περιπτώσεις κατάθλιψης, πανικών, φοβιών, δυσκολιών στις σχέσεις, άγχους και  αυτοπεποίθησης, συμβουλευτικής γονέων και ζεύγους και οικογενειακής θεραπείας.  
 
Παράλληλα με την ελεύθερη δραστηριότητά μου, έχω συνεργαστεί με διάφορα πλαίσια παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Συνεργάστηκα εξωτερικά με το Κέντρο Παιδοψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Τιμόθεου Σάββα (2009-20011), παρείχα υπηρεσίες ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο Κέντρο Εργάνη (2006-2009)( http://ergani.gr/), υπήρξα Υπεύθυνη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων στο ΚΕΚ ΕΡΓΟΜΑΘΗΣΗ Α.Ε (http://www.learnjob.gr/) και Κέντρο ΕΛΚΕΠΑ Μ.Κ.Ο (2004-2006). Είχα επιστημονική συνεργασία με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής.  Έχω αναπτύξει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε μαθήματα ψυχολογίας και επικοινωνίας μέσα από τη συνεργασία μου με ΚΕΚ και ΙΕΚ και αρθρογραφώ σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά.
 
Τα τελευταία 5 χρόνια συντονίζω ομάδες συμβουλευτικής γονέων υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ( http://inedivim.gr/), και από το 2012 είμαι μέλος ερευνητικής ομάδας στην Αναστοχαστική Θεραπευτική Πράξη. Την περίοδο αυτή εργάζομαι  στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης της  Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε συνεργασία με το ΚΕ.Θ.Ι. (http://www.isotita.gr/).  Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού ‘νησίδα’ (www.nisida.gr)  είναι  η επαγγελματική μου έδρα. Στο Κέντρο Νησίδα παρέχω υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής κυρίως σε εφήβους, ενήλικες, γονείς, ζευγάρια και οικογένειες καθώς επίσης και υπηρεσίες ομαδικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων και ομαδικής συμβουλευτικής γονέων.

AnettaΗ Αννέτα Κιόση αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004 (άδεια άσκησης επαγγέλματος αρ. πρωτ. 24/17359). Tην ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής ψυχολογίας με την ανακοίνωση «Σχολική επίδοση και πρόσκτηση αναγνωστικών και ορθογραφικών ικανοτήτων δίγλωσσων μαθητών στο Ελληνικό ορθογραφικό σύστημα».

Εκπαιδεύτηκε στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γνωστικών Συμπεριφορικών Θεραπειών (EABCT-European Association for Behavioural and Cognitive Therapy),ξεκινώντας έτσι μέσα από συνεχείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια την κατάρτιση της σχετικά με την ψυχοπαθολογία και θεραπεία ενηλίκων και παιδιών.

Στην συνέχεια απέκτησε κλινική εμπειρία στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου λαμβάνοντας, το δίπλωμα κλινικής εκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, όπου και εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Βορειοδυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Υποστήριξης Γονέων συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα απασχόλησης και φύλαξης αυτιστικών παιδιών στο σπίτι.

Το 2006-2007 εργάστηκε ως Υπεύθυνη του Γραφείου Προώθησης στην Απασχόληση και Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, στο ΚΕΚ ΕΡΓΟΜΑΘΗΣΗ Α.Ε και αποτέλεσε συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ-ΙΜΟΠ).

Το 2008-2011 εργάστηκε ψυχοθεραπευτικά στο Ιατρείο Παιδοψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας Τιμόθεου Σάββα, παράλληλα αρχίζει να εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο.

Σήμερα συνεργάζεται με το κέντρο "γίγνεσθαι" από το 2011 και παράλληλα είναι συνεργάτης στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στο πανεπιστημιακό φροντιστήριο Πλάτων. Στο γίγνεσθαι προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, καθώς επίσης και συμβουλευτικής γονέων, εμψύχωση ομάδων παιδιών και εφήβων και ομαδικής συμβουλευτικής γονέων.

SofiaΗ Σοφία Κούδα σπούδασε το 1996-2000 Ψυχογλωσσολογία και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ (Essex University)της Μ. Βρετανίας. Το 2001 συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Education-University of London).

Εχει εργαστεί με αυτιστικά παιδιά (ηλικίας 4-8 ετών), υπό την επίβλεψη του “London Early Autism Project” (LEAP), ενός πρωτοποριακού προγράμματος στον αυτισμό το οποίο εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως Σχολικός Ψυχολόγος σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συνεργάστηκε με παιδικές κατασκηνώσεις ως Ψυχολόγος –Εμψυχώτρια Ομάδων.

Έχει διατελέσει εθελοντική εργασία μέσω του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΟΚΑΝΑ του Τομέα της Κοινωνικής Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση ημερίδων για Συμβουλευτική Γονέων, αλλά και ως επιμορφώτρια σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Νηπιαγωγούς και Δάσκαλους σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά στο προσωπκό της γραφειο. Επίσης από το 2007 ειναι εξωτερικός συνεργάτης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκρατειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Απο το 2011 συνεργάζεται με το “Γιγνεσθαι” - Κέντρο Στήριξης Οικογενειας και Παιδιού. Ασχολείται συμβουλευτικά με παιδιά, εφήβους και γονείς καθώς και με εκπαιδευτικούς.

Επίσης ασχολείται με ψυχομετρικες δοκιμασίες, διάγνωση και αντιμετωπιση μαθησιακων και σχολικών δυσκολιών, με διαταραχές συμπεριφοράς καθώς και με το συντονιδσμό ομαδων γονέων.

KaterinaΚατερίνα Κωνσταντίνου, Σχολική Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδων Ν.D.I.

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. to 2002 (άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου αρ.πρωτ.:24/18443, 29/9/2003)

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία, Α.Π.Θ. Έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Ομάδων, με τη μη-κατευθυντική μέθοδο εμψύχωσης (NDI) και έχει εμψυχώσει ομάδες παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, καθώς και ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων.

Από το 2004, είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. σε έρευνες σχετικές με το σχολικό εκφοβισμό, και τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Έχει συμμετάσχει σε πολλά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με εργασίες και ανακοινώσεις της σχετικές με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, με την ενδοοικογενειακή βία, και με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και εφήβους.

Στο χώρο της Ειδικής Αγωγής έχει πλούσια εμπειρία, καθώς από το 2001 έως σήμερα εργάστηκε εθελοντικά και μη στο 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Α.Π Θεσσαλονίκης, στην Κατασκήνωση παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, στην Ακαδημία Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος) και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.

Σήμερα είναι σχολική ψυχολόγος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΕΕΕΚ Έδεσσας. Επίσης, από το 2006 έως το 2009 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στο Ι.Ε.Κ Θέρμης στην ειδικότητα «Προσχολική Αγωγή & Ημερήσια Φροντίδα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες».

Από το 2004 εργάζεται ιδιωτικά και από το 2011 συνεργάζεται με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας «γίγνεσθαι».

Έχει εμπειρία στη διάγνωση και την αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς.